2012-06-11

Let her hair down, sat all day and nobody came


I måndags packade jag min väska och for iväg till Karlshamn! Jag skulle nämligen hälsa på mina släktingar och även göra en väldigt läskig sak som inte gick riktigt som jag ville. Men det berättar jag om en annan gång!


Jag åkte förbi vackra ängar och stora skogar, och även om det känns lite jobbigt att åka mot Kristianstad (en kompis till mig som bodde där dog i en bilolycka för två år sedan) så var det mysigaste turen på länge. Alltså fina fina Skåne <3


Mina ögon var väldigt gröna och häxiga som vanligt, och kanske till och med lite extra gröna för en gångs skull! Det tycker vi om!


Färdkost och underhållning, himla gott och riktigt bra! (Båda tog slut, hihi)


När jag kom fram mötte jag upp bästa Margareta som tog med mig ut till Boön där det var så himla fint och mysigt. Ska så åka dit i sommar igen och bada vid klipporna!


När jag är vid havet blir jag lite som Tolkiens alver och fylls av en så stark längtan efter det stora vackra vattnet att det knappt går att tänka på annat. I framtiden måste jag bo nära havet, förstår knappt hur jag har överlevt utan havet så nära under hela mitt liv.   






Boön var supermysig och där fanns massvis med vackra klippor och blommor och snåriga stigar och en hel del monument och kvarlevor från gamla tider. Älskar när sådant bevaras, får sådan lust att resa tillbaka i tiden och se hur det såg ut då. På ett ställe fanns det en ritning av ett skepp och en förteckning över skepp som byggts (?) på ön, däribland ett som faktiskt hette Margareta. De visste vad som gällde på den tiden helt klart, hihi.


Efter vår vandring på Boön tog Margareta med mig ut till Mörrum där forsarna är så fina och folk fiskar lax som bara tusan. I listan över dagens fångst hade en från Bjuv lyckats ta upp en samma dag! Bjuv liksom, det är ju hur nära där jag bor som helst!


Framåt kvällen lämnade Margareta av mig på min nästa destination, nämligen hemma hos morfar som kommit hem från en kort tysklandsresa samma dag. Och här bodde jag veckan ut! Tyvärr fotade jag superdåligt, men ibland är det ju faktiskt så att man måste varva ner och faktiskt njuta av stunden, och inte bara rusa runt med kameran och försöka fånga vartenda ögonblick. Och jag njöt verkligen av stunden, åt godaste maten på länge, vräkte i mig glass, läste De tre musketörerna av Alexandre Dumas i solskenet i morfars och Pias helt galet vackra trädgård, promenerade i mysiga Kalrshamn och köpte mig ett spel. Tog det helt enkelt lugnt och passade på att prata och umgås med mina släktingar som jag träffar på tok för sällan.


Finaste pionerna!


Jag åkte även förbi Karlskrona en sväng och hälsade på min mormor, moster och min äldsta kusin (och tydligen tyckte killen som sålde mig biljetten att jag såg ut som en cykel?) och det var väldigt trevligt. Vi pratade om ditt och datt och fikade i solskenet, sen for jag tillbaka till Karlshamn där jag spenderade de sista dagarna och på fredagen for jag hem till Skåne igen. Min kropp behövde verkligen en hel veckas lugn, för nu har världens förkylning brutit ut i hela mig och jag hostar och snörvlar och bröstkorgen värker. Men det är smällar man får ta, speciellt efter en så mysig vecka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar