2012-06-12

The Great Mushrooming

För dem som minns filmerna om Ferngully så vet ni att det finns ungefär två bra saker med de filmerna. Nummer 1 att de handlar om älvor såklart, och nummer 2 - alla lysande växter. För vem vill inte ha en hel skog full av färgglada och lysande blommor och träd och svampar överallt va? Jag menar, första gången jag såg Avatar på bio blev jag helfrälst och ville mest av allt bara vara blå från topp till tå och springa runt i en självlysande skog hela dagarna! Ni vet, man får ju lov att drömma...


Har inte tänkt så mycket på självlysande växter på väldigt länge, men när jag trillade förbi The Great Mushrooming förut idag så tappade jag andan lite. Har ni sett vilka helt makalösa lampor killen har gjort!? De är helt handgjorda i glas och trä och små små LED-lampor och ser så sköra och magiska ut att jag blir helt tokig. Vill ha varenda en, och givetvis så finns de inte att få tag på om man inte åker till Tokyo då de är alldeles för ömtåliga för att skeppas. Trist, men drömma om att ha mitt sovrum upplyst av självlysande svampar tänker jag göra ändå! Det går ju inte att göra annat när man tittar på bilderna nedan:






Att hänga med på hemsidan är lite krångligt då den är skriven helt på japanska, men bloggen Tokyobling har skrivit ett inlägg om lamporna och det är även därifrån bilderna kommer. Vill ni inte också ha varenda en så säg! Mina favoriter är de blåa på bild 1 och de små gula på bild 3. Vilka är era?

1 kommentar: